Mitt skapande av lampor är stundens infall. I vissa fall finns det en tanke om att göra något funktionellt men ofta skapar jag lampor som är mer som ett konstföremål. En idé dyker upp och jag
påbörjar arbetet, men skapar och tänker om under tiden jag jobbar.

Tidigt bestämde jag mig för att bara göra ett exemplar av varje lampa, ungefär som en konstnär som gör tavlor skapar jag mina lampor. Mina olikfärgade tublampor är ett undantag när det gäller att bara göra en lampa av en viss typ.


I min verkstad tillverkar jag de flesta av de ingående komponenterna själv men ibland får jag hjälp av en mekanisk verkstad för att t.ex. svarva till en lampsockel.


Ljussättningen i hemmet är viktig, speciellt i Sverige där vi har årstiderna som växlar och därför ger olika ljusbehov under året.

Det behövs många ljuspunkter med olika funktioner, vissa används för att vi skall få tillräckligt ljus för att t.ex. läsa och vissa ljus-punkter har vi för att ge en skön känsla. I stort sett alla lampor jag designar går att dimma och oftast görs detta genom beröring av lampan. Att kunna reglera ljusflödet är viktig för den ger oss en möjlighet att hitta rätt känsla i rummet.